P E R H A T I A N

As'kum. Terima Kasih kerana sudi masuk ke laman Blog nie. Semoga info-info yang aku post nie dapat memberi manfaat kepada korang semua. InsyaAllah.

Di sini. Aku nak memberi sedikit peluang pada sesiapa yang ingin membuat iklan. Mesti ramai yang berniaga. Tak kisah la sama ada kecil-kecilan atau besar-besaran. Sekurang-kurangnya ini adalah satu peluang korang untuk meningkatkan lagi perniagaan korang, Pe-pe hal. Just mesej at facebook aku. Pada yang lum jadi rakan facebook aku. Search "Emi Cicakizard" n "Add".

Tuesday, 25 August 2009

::: Malaysiaku Gemilang III :::

Uiks, Bulan yang penuh makna bagi kita semua. Tahun nie, bulan Ogos bukan sahaja Bulan Merdeka bagi kita semua. Tapi terselitnya bulan yang semua Islam nantikan. Iaitu bulan Ramadhan (Puasa).

So, pada semua kawan-kawan aku yang kat luar 2. Aku ucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAT PUASA. Jangan ponteng lak ek. X baik. Dan jangan pk nak raya je. Pk sikit kita nie Hamba Allah S.W.T. Dia lagi Maha Berkuasa. Lagi Maha Ketahui. X Lupa gak aku ucapkan SELAMAT HARI MERDEKA kepada negara kita Malaysia. Semoga Tuhan lindungi kita semua dari malapetaka dan kita hidup aman n damai. Insyallah. Merdeka. Merdeka. Merdeka.

1 Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

Logo berbentuk nombor satu dan berlatarbelakangkan Jalur Gemilang serta tulisan Malaysia ini dinamakan 1 Malaysia. Logo 1 Malaysia melambangkan visi negara iaitu untuk mewujudkan satu masyarakat yang berpadu dan mempunyai semangat cintakan negara berpandukan Perlembagaan Negara dan Rukun Negara.

Ia juga mencerminkan rakyat Malaysia yang saling bekerjasama, bermuafakat, berdikari, berfikir dan menghayati satu visi untuk membina satu Negara Bangsa.

No comments :