P E R H A T I A N

As'kum. Terima Kasih kerana sudi masuk ke laman Blog nie. Semoga info-info yang aku post nie dapat memberi manfaat kepada korang semua. InsyaAllah.

Di sini. Aku nak memberi sedikit peluang pada sesiapa yang ingin membuat iklan. Mesti ramai yang berniaga. Tak kisah la sama ada kecil-kecilan atau besar-besaran. Sekurang-kurangnya ini adalah satu peluang korang untuk meningkatkan lagi perniagaan korang, Pe-pe hal. Just mesej at facebook aku. Pada yang lum jadi rakan facebook aku. Search "Emi Cicakizard" n "Add".

Thursday, 11 December 2008

::: Pulut Kuning Time :::

Majlis Doa Selamat (06 Disember 2008) nie memang dah rancang lama dah. Lepas je aku kuar dari Hospital hari 2, terus je aku luahkan hasrat aku untuk buat Majlis Doa Selamat pada parent aku. Parent aku setuju. Lagi pun dema pun ada terpikir nak buat Majlis Doa Selamat. Ala, buat ala kadar je. Bukan nak buat kenduri macam biasa kitaorang buat. Panggil member2 aku, Adik2 aku (Adi n Apoi) n bapak aku. 2 je.

Majlis 2 buat lepas solat Isyak. Mak aku buat la sikit hidangan untuk tetamu. Banyak2 hidangan yang ada 2, aku wajibkan mak aku buat pulut kuning. Memang dalam plan aku, just nak pulut kuning je malam 2. Tapi lepas berbincang ngan parent aku. Dema nak tambah hidangan lain sikit. Mak aku buat nasi putih, udang masak lemak, sayur cendawan n ikan goreng. Peh, memang sedap gila la. he2.

Boleh dikatakan semua member aku datang. Kecuali Jeman, Bob, Nabil (Old Man) n Hadi Dato' (Nama yang x disebut, tlg msj kat aku ek. Harap maap. Dah tua. Pelupa sikit. He2). lebih dari 50 orang yang datang. Kiraan nie termasuk ngan sedara2 aku tau. Takut aku dibuatnya. Takut x ckup je hidangan untuk tetamu. Tapi Alhamdulillah la. Semuanya cukup. Siap ada lebih lagi. He2. Agak nak tengok gambar2 masa majlis nie. P la korang tengok kat galeri gambar aku 2. Banyak gak lak gambar yang aku ambik. Pada yang datang hari 2. Aku ucapkan terima kasih banyak2. Pada yang xdatang jangan cemburu la plak ek. Tggu majlis yang len lak kat umah aku. Orait. He2.

Sapa dalam gambar 2 : Si Pulut Kuning (He2), Shah Bulat, Shah Ciken, K-E, Nizam, Wan, Paeh Pawa, Joe, Are-Chot n Am.

1 comment :

Nabil said...

tido mcm haram wakakak